Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.


Juureni ovat vahvasti Pirkanmaalla. Kotoisin olen Nokialta, missä synnyin jotakuinkin 50 vuotta sitten.

Nykyiseen asuinpaikkaamme Kiimakalliolle perheemme kotiutui vuonna 2008. Olen naimisissa ja meillä on kaksi teini-ikäistä lasta.

Kotona asustelee myös 4 -vuotias cockerspanieli Ella.

 

Koulutukseltani olen diplomi-insinööri Tampereen Hervannasta.

Nykyisessä työssäni tietohallinnon kehityspäällikkönä istun aitiopaikalla osallistumassa digitaalisemman, hyvinvoivan yhteiskunnan kehittymiseen.

 

Kunnallisessa päätöksenteossa olen ollut mukana vuodesta 2012 ja vaikuttanut varavaltuutettuna ja sivistyslautakunnassa.

Hyviä päätöksiä syntyy, kun taustoihin on perehdytty riittävästi ja perusteena on selkeät tosiseikat. 

Yliopistotason koulutus antaa hyvät eväät yhteisten asioiden hoitamiseen: kyvyn perehtyä asioihin, ymmärtää kokonaisuuksia ja omaksua uutta.

 

Ympäristöarvot ovat tärkeitä ja haluaisin kunnan unohtavan tehometsätalouden harjoittamisen ja suojelevan lähimetsiä puhtaasti virkistyskäyttöön.

Metsällä on asukkaiden hyvinvointia voimakkaasti vahvistava vaikutus ja panostaminen lähiluontoon ja sen mahdollisuuksiin maksaa itsensä takaisin kuntalaisten hyvinvointina.

Kaavoituksessa tämä tulee huomioida siten, että uutta suunnitellaan vain alueille, joilla on virkistyskäytön kannalta vähäinen arvo.

 


Periaatteeni on, että kun mukaan lähdetään, lähdetään tosissaan. Tavoite on, ettei yhtään kokousta jätetä väliin. Sen olen mielestäni velkaa äänestäjälle.

On hyvä keskittyä kehittämään itseään ja pyrkiä omalla toimintatavallaan luomaan ja ylläpitämään yhteistä hyvää.

Kunnallisessa päätöksenteossa poliittinen vastakkainasettelu ja toisten ajatusten tai ideologian mustamaalaminen ei ole hyvä tapa viedä asioita eteenpäin.

Oppositiopolitiikan tekeminen kuuluu valtiotason politiikkaan, ei kuntapolitiikkaan. Asialliseen kritiikkiin ja hyviin ajatuksiin pitää suhtautua myönteisesti,

riippumatta siitä, kuka niitä esittää. 


Kunnan päätöksenteossa karsastan sanaa politiikka, joka nykypäivänä valitettavasti tuo mieleen kabineteissa tapahtuvan suhmuroinnin.

On totta, että sitäkin varmasti tapahtuu, mutta todellisuudessa kyseessä on kumminkin meidän kaikkien arkeen vaikuttavista asioista.

Paljon mieluummin puhuisinkin yhteisten asioiden yhdessä hoitamisesta. Tämä on Meidän Lempäälä. Tehdään se yhdessä.  

Valtuutettuna toivon voivani olla koko Lempäälän edustaja.

Lempäälä on maantieteellisesti pitkä kunta ja meillä on useita ”kuntakeskuksia” ja eläväisiä kyliä. On tärkeää, että kaikkia alueita kehitetään tasapuolisesti.

Siltarumpupolitiikka ei edistä kokonaisvaltaista hyvinvointia, mutta paikallista puolenpitoa päätöksentekoelimissä tarvitaan juuri tämän erityispiirteen vuoksi.

Joskus tuntuu esimerkiksi siltä, että me Kuljulaiset olemme kuntakeskusten kehittämisessä viime aikoina jääneet hiukan keskustan ja Sääksjärven jalkoihin.

Isommat näistä liittyvät ehkä liikenteeseen:

Kuulumme kalliimpaan vyöhykkeeseen joukkoliikenteessä, mutta palvelu on huonompaa,

liikenneympyrä moottoritien ramppiin antaa edelleen odotuttaa itseään,

bussipysäkki ja liityntäpysäköinti puuttuu moottoritien rampilta.

Puuttuuhan meiltä tietysti nurmipintainen jalkapallokenttäkin.

Kaiken huippuna täysin järjetön suunniteltu Puskiaisten oikaisu on pahentamassa Kuljulaisten kärsimää melusaastetta entisestään ja tuhoamalla samalla valtavan määrän hienoa ulkoilumetsää.

Ja noin yleisesti, mitäs mieltä olet maksullisesta pysäköinnistä ja pysäköinninvalvonnasta tällaisessa maalaiskunnassa? Täysin järjetöntä puuhaa, eikö vaan.

 


Eteenpäin katsomalla ja luottamuksella saavutetaan tuloksia ja päästään pitkälle.

Joskus uuden oven avaaminen vaatii vanhan sulkemista, rohkeutta katsoa tulevaan ja ehkä kipeitäkin päätöksiä.

Lempäälässä on ihan hyvä pöhinä päällä, meillä on hyvä kunta, jota voimme turvallisin mielin yhdessä kehittää kohti tulevia vuosikymmeniä.

Ja asuuhan Lempäälässä tutkitusti Suomen tyytyväisimmät asukkaat https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002891946.html